İçli Köfte

Yapılışı

İçi:Soğanlar soyulur, yıkanır ve çok ince doğranır. Yağ ile sararıncaya kadar kavrulur, kıyma ilave edilerek kavurmaya devam edilir. İnmesine yakın tuz, karabiber, kırmızıbiber, kişniş, bıçak ile kıyılmış ceviz ilave edilip karıştırılır ve ateşten alınarak soğutulur. Dışı: Bir tepsiye bulgur, dökme ufağı ya da ince irmik konur. Tuz, karabiber, kırmızıbiber, kişniş eklenir ve 1, 5 su bardağı ılık su ilave edilerek kapak örtülür. Bulgur kabarınca 1/2 yumurta akı hamurundan yumurta büyüklüğünde parçalar alınır ve avuç arasında işaret parmağıyla açarak boş yumurta kabuğu haline getirilir. Önceden hazırlanan içten konur ve döndürerek ağzı kapanır. Büyük bir tencerede 10 ardak su kaynatılır, tuz ve köfteler atılır. Köfteler suyun yüzüne çıkınca kevgirle servis tabağına alınır(Halıcı, 1991).

 

KULLANILAN MALZEMELER

Malzeme Miktar Gram
İçi - -
Soğan 2 büyük boy 200
Tereyağı yada margarin(erimiş) 3 yemek kaşığı 30
Kıyma 1 1/4 su bardağı 250
Tuz 1 tatlı kaşığı 6
Karabiber 1/2 tatlı kaşığı 1
Kırmızı biber 1/2 tatlı kaşığı 1
Kişniş(dövülmüş) 1 tatlı kaşığı 2
Ceviz içi 1/2 su bardağı 50
Dışı - -
Baharoğlu Çiğ köftelik Bulgur 1 su bardağı 160
Dövme ufağı(İnce irmik olabilir) 1 su bardağı 150
Tuz 1 tatlı kaşığı 6
Karabiber 1/2 tatlı kaşığı 1
Kırmızı biber 1/2 tatlı kaşığı 1
Kişniş(dövülmüş) 1 yemek kaşığı 4
Su 11 1/2 su bardağı 2300