baharoglu@baharoglu.com.tr
+90 342 337 26 93 (pbx)

YEMEK TARİFLERİ

İçli Köfte

İçli Köfte

Yapılışı

İçi:Soğanlar soyulur, yıkanır ve çok ince doğranır. Yağ ile sararıncaya kadar kavrulur, kıyma ilave edilerek kavurmaya devam edilir. İnmesine yakın tuz, karabiber, kırmızıbiber, kişniş, bıçak ile kıyılmış ceviz ilave edilip karıştırılır ve ateşten alınarak soğutulur. Dışı: Bir tepsiye bulgur, dökme ufağı ya da ince irmik konur. Tuz, karabiber, kırmızıbiber, kişniş eklenir ve 1, 5 su bardağı ılık su ilave edilerek kapak örtülür. Bulgur kabarınca 1/2 yumurta akı hamurundan yumurta büyüklüğünde parçalar alınır ve avuç arasında işaret parmağıyla açarak boş yumurta kabuğu haline getirilir. Önceden hazırlanan içten konur ve döndürerek ağzı kapanır. Büyük bir tencerede 10 ardak su kaynatılır, tuz ve köfteler atılır. Köfteler suyun yüzüne çıkınca kevgirle servis tabağına alınır(Halıcı, 1991).

 

KULLANILAN MALZEMELER

MalzemeMiktarGram
İçi--
Soğan2 büyük boy200
Tereyağı yada margarin(erimiş)3 yemek kaşığı30
Kıyma1 1/4 su bardağı250
Tuz1 tatlı kaşığı6
Karabiber1/2 tatlı kaşığı1
Kırmızı biber1/2 tatlı kaşığı1
Kişniş(dövülmüş)1 tatlı kaşığı2
Ceviz içi1/2 su bardağı50
Dışı--
Baharoğlu Çiğ köftelik Bulgur1 su bardağı160
Dövme ufağı(İnce irmik olabilir)1 su bardağı150
Tuz1 tatlı kaşığı6
Karabiber1/2 tatlı kaşığı1
Kırmızı biber1/2 tatlı kaşığı1
Kişniş(dövülmüş)1 yemek kaşığı4
Su11 1/2 su bardağı2300

 

 

Kategorinin Diğer Ürünleri

HIZLI İLETİŞİM

Sorun Ve Şikayetlerinizi Bize Hızlı Bir Şekilde Bildirin