baharoglu@baharoglu.com.tr
+90 342 337 26 93 (pbx)

YEMEK TARİFLERİ

Ekşili Köfte

Ekşili Köfte

Yapılışı

Nohut yıkanır akşamda 1 su bardağı su ile ıslatılır , ertesi gün 1 su bardağı su ile basınçlı tencerede haşlanır. (nohut'un suyu süzülür, yemekte kullanılmak üzere ayrılır). soğan soyulur, yıkanır ve ince ince doğranır. Bir tepsiye soğan , 3 yemek kaşığı salça, 1 tatlı kaşığı kırmızı biber, kıyma, bulgur ve 1 tatlı kaşığı tuz konur, özleşinceye kadar iyice yoğrulur. Un ve irmik ilave edilerek iyice özleşir. Nohut büyüklüğünde parçalar alınarak yuvarlanır. diğer tarafta bir tencerede kuşbaşı et yağ ile kurutmadan kavrulur. Kalan 2 yemek kaşığı salça ilave edilerek 1-2 kez çevrilir. Nohut, kalan kırmızıbiber, ve sumak suyu eklenip karıştırılır. nohut'un haşlama suyu, 8 su bardağına tamlanarak ilave edilir. Kaynayınca kalan tuz ve köfteler atılır, 5 dakika kadar tuz ve köfteler atılır, 5 dakika kadar kaynatılır(fazla kaynatılırsa köfteler dağılır). Nane ilave edilir ve ocaktan indirilir. Sıcak olarak servis yapılır. Hemen servis yapılmayacak ise köfteler süzülür, servis yapılacağı zaman suyu ısıtılarak köfteler ilave edilir. Aksi halde köfteler dağılabilir.

 

KULLANILACAK MALZEMELER

  

MalzemeMiktarGram
Baharoğlu Nohut1/2 su bardağı85
Soğan1 orta boy70
Salça5 yemek kaşığı50
Kırmızı biber2 tatlı kaşığı4
Kıyma1 su bardağı200
Baharoğlu Çiğ köftelik Bulgur1 1/2 su bardağı240
Tuz2 tatlı kaşığı12
Un1/2 su bardağı55
İrmik1/2 su bardağı75
Kuşbaşı et-200
Zeytinyağı7 yemek kaşığı70
Sumak suyu4 yemek kaşığı40
Su8 su bardağı1600
Nane2 yemek kaşığı3

 

 

Kategorinin Diğer Ürünleri

HIZLI İLETİŞİM

Sorun Ve Şikayetlerinizi Bize Hızlı Bir Şekilde Bildirin