baharoglu@baharoglu.com.tr
+90 342 337 26 93 (pbx)

YEMEK TARİFLERİ

Çiğ Köfte

Çiğ Köfte


Yapılışı

Soğan ve sarımsak soyulur, yıkanır. Soğan rendelenir, sarımsaklar ise 1/2 tatlı kaşığı tuz ile dövülür. Diğer sebzelere yıkanır ve ayıklanır. Maydanoz ve yeşil soğanlar ince kıyılır. Domatesler ince rendelenir ve süzgeçten geçirilerek çekirdekleri ayrılır. Bir tepsiye bulgur, rendelenmiş soğan, pul biber, karabiber, kimyon, biber salçası konur ve soğanlar bulgurun içinde tamamen kayboluncaya kadar yoğrulur. Kıyma ilave edilerek tekrar yoğrulur. Ara sıra domates suyundan biraz dökülerek , bulgur et içinde iyice ezilinceye ve bütün malzeme birbirini tutuncaya kadar yoğrulmaya devam edilir. (domates suyu bitince , gerekirse ele su alınarak yoğrulur). Sarımsak kalan 1 tatlı kaşığı tuz katılarak biraz yoğrulur. Maydanoz yeşil soğan ve limon suyu ilave edilerek karıştırılır. Daha sonra Zeytin yağı eklenir ve bir defa karıştırılarak sıkılır. Beklemeden(bulgur şişmeden)boş yeşillik ve ezme salata ile servis yapılır.

 

KULLANILAN MALZEMELER

MalzemeMiktarGram
Soğan1 küçük boy50
Sarımsak4-5 diş12
Tuz1 1/2 tatlı kaşığı9
Maydanoz1/2 demet30
Yeşil soğan7 küçük boy70
Domates3 orta boy390-400
Baharoğlu Çiğ köftelik Bulgur2 su bardağı320
Acı pulbiber yada isot2 yemek kaşığı8
Karabiber1 1/2 tatlı kaşığı3
Kimyon1 1/2 tatlı kaşığı3
Acı biber Salçası2 yemek kaşığı20
Kıyma(yağsız, 2 kere çekilmiş)1 1/2 su bardağı300
Limon suyu1 yemek kaşığı10
Zeytinyağı3 yemek kaşığı30

Kategorinin Diğer Ürünleri

HIZLI İLETİŞİM

Sorun Ve Şikayetlerinizi Bize Hızlı Bir Şekilde Bildirin